Modeltreinen en Faller Cars - Ontdek stoomlocomotieven en diesellocomotieven - HO Baan

Modeltreinen en Faller Cars - Ontdek stoomlocomotieven en diesellocomotieven - HO Baan (Video 450)

Deze modelspoor video is gewijd aan degenen, die gewoon een heleboel modeltreinen willen zien rijden op een prachtige modelspoorbaan. Naast stoomlocomotieven en diesellocomotieven zijn er ook die miniatuurvoertuigen, bekend als het “Faller Car System”. We ontdekken de modelspoorbaan, die is gebouwd door Marek Zavadil uit de Tsjechische Republiek.

Marek is een groot liefhebber van de Duitse Spoorwegen, de Oostenrijkse Spoorwegen en de Zwitserse Spoorwegen. Op zijn spoorbaan rijden dan ook voornamelijk treinen van deze spoorwegmaatschappijen. De digitaal bestuurde HO baan is 5,0 meter x 1,8 meter groot. Er zijn ongeveer 90 meter spoor en 28 wissels in gebruik.

Treinen moeten in deze miniatuurwereld een enorme helling overwinnen: De modeltreinen starten vanuit een station onder het landschap. Vervolgens rijden de treinen van een niveau van 0,0 meter door tunnels en over bruggen tot een niveau van 0,6 meter gedurende een reistijd van vijf minuten. Marek is erg trots op zijn “Faller Car System”. Op dit moment gebruikt hij vier auto's, omdat de straten nog in aanbouw zijn. Maar het is een groot genoegen om deze kleine vrachtwagens, busjes en bussen te zien.

YouTube

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 10 juli 2021