Pilentum Televisie

Pilentum Televisie, vaak afgekort tot “Pilentum”, is waarschijnlijk het grootste internationale netwerk voor filmpjes en video's over modelspoorwegen, speelgoedtreinen en spoorwegmodellen. Er zijn video's van modelspoorbanen met treinen, stoomtreinen en hogesnelheidstreinen.

In principe doet de grootte van de modelbaan er niet toe. Belangrijk is de individualiteit of de creativiteit die de modelbaan kenmerkt. Daarom presenteert Pilentum geen instructies voor het bouwen van huizen en Pilentum presenteert geen tutorials over het weatheren of verouderen (ouder laten lijken) van treinen.

Pilentum filmt de schoonheid en het unieke karakter van modelspoorbanen over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft Pilentum meer dan 450 video's geproduceerd, met een totaal van 47.244.770 weergaven vanaf juli 2021. Er zijn korte video's van diorama's, documentaires van grote miniatuurwerelden en rapporten van internationale tentoonstellingen, bijvoorbeeld “Eurospoor” in Utrecht (Nederland) of “Modelspoor Expo” in Leuven (België).